Scris de The Dude Vin Iul 10, 2015 9:02 pm
Bai fiat....ai tu un stil al tau...Urci omul pe pereti si alta nimic.
Mi-ai trezit amintiri culinare extreme...Cvas-ul si Akrosca...si Solianka cu sfecla rosie..
Dar mai ales Akroska...cu legume si bucatele de mezel, carnat (crenvurst), iaurt si cvas...peste care se pune gheata pisata..pe caldurile astea..???.....pai e un dar divin.
Nici nu mi-am pus vreodata problema: in materie de ciorbe ucrainienii sunt mesteri neintrecuti.
Ce zic eu: MAGICIENI !!!
In Lituania am mancat Solianka cu sfecla rosie. Eram cinci romani la masa, varste diferite, educatii diferite..Nimeni nu a mai vrut nici felul doi, nici atreuri, nici bautura. Veneau castroanele unul dupa altul.
Si totusi nu am incercat niciodata sa fac asta acasa.
Mi-ar fi parut o profanare.
**********
Tutunul de pipa primeste mai multe note, intre care cea de ambient este foarte importanta.
O nota mare la capitolul asta face ca in prezenta unui fumator cu lulea sa te simti de-a dreptul foarte bine, caci efectul e asemanator betisoarelor aromate care se ard ca sa estompeze alte mirosuri.
Si da, fumatul pipei se insoteste cel mai bine cu lectura.